Patrik Franke - Scenkonstgruppen
Patrik Franke –
konstnärlig ledare, dramatiker, dramaturg och regissör

Patrik Franke

Är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg och har även läst Litteraturvetenskap på Göteborgs universitet. Efter avslutad utbildning på Teaterhögskolan jobbade Patrik på bla. Göteborgs Stadsteater, Bohusläns Teater och Smålands Musik och Teater. I början 2000-talet började Patrik regissera och har sedan dess regisserat närmare ett 20-tal föreställningar i samma veva började han även skriva egen dramatik. Sedan 2005 jobbar Patrik deltid som Dramaturg på Smålands Musik och Teater och 2010 startade han Scenkonstgruppen tillsammans med Nadja.

Nadja Franke - Scenkonstgruppen
Nadja Franke – Skådespelare och producent

Nadja Franke

Har över tjugoårs erfarenhet som skådespelerska. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på flera av landets länsteatrar. De senaste åren har hon jobbat i frigruppen Cirkus Tigerbrand och varit med och startat Scenkonstgruppen. Sedan 2011 är hon också en del av TeaterAlliansen, en sammanslutning med några av Sveriges mest etablerade skådespelare.

Lars Jansson - Scenograf
Lars Jansson – Scenograf

Lars Jansson

Började göra scenografier som tjugoåring, kom in på Dramatiska institutet som trettioåring och har jobbat som frilansande scenograf sedan han tog examen 2003. Lars är van att jobba både i små och stora sammanhang och han jobbar gärna med siktet inställt på helheten, det rumsliga, ljudet, ljuset och kostymerna i nära samarbete med övriga kreatörer. 2016 blev Lars en del av Scenkonstgruppen och skapade då scenografi och kostym till föreställningen Grismanifestet.