Patrik Franke - Scenkonstgruppen
Patrik Franke –
konstnärlig ledare, dramatiker, dramaturg och regissör

Patrik Franke

Är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg och har även läst Litteraturvetenskap på Göteborgs universitet. Efter avslutad utbildning på Teaterhögskolan jobbade Patrik på bla. Göteborgs Stadsteater, Bohusläns Teater och Smålands Musik och Teater. I början 2000-talet började Patrik regissera och har sedan dess regisserat närmare ett 20-tal föreställningar i samma veva började han även skriva egen dramatik. Sedan 2005 jobbar Patrik deltid som Dramaturg på Smålands Musik och Teater och 2010 startade han Scenkonstgruppen tillsammans med Nadja.

Nadja Franke - Scenkonstgruppen
Nadja Franke – Skådespelare, konstnärlig ledare och producent

Nadja Franke

Har över tjugoårs erfarenhet som skådespelerska. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på flera av landets länsteatrar. De senaste åren har hon jobbat i frigruppen Cirkus Tigerbrand och varit med och startat Scenkonstgruppen. Sedan 2011 är hon också en del av TeaterAlliansen, en sammanslutning med några av Sveriges mest etablerade skådespelare.

Lars Jansson - Scenograf
Lars Jansson – Scenograf

Lars Jansson

Började göra scenografier som tjugoåring, kom in på Dramatiska institutet som trettioåring och har jobbat som frilansande scenograf sedan han tog examen 2003. Lars är van att jobba både i små och stora sammanhang och han jobbar gärna med siktet inställt på helheten, det rumsliga, ljudet, ljuset och kostymerna i nära samarbete med övriga kreatörer. 2016 blev Lars en del av Scenkonstgruppen och skapade då scenografi och kostym till föreställningen Grismanifestet.

                                     Staffan Kolhammar – producent
Staffan Kolhammar

Har utbildat sig på Fridhems folkhögskolas teaterlinje. Har sedan arbetat som skådespelare på Smålands musik och teater, både i husets uppsättningar som Amadeus och Spelman på taket, och även med den turnerande enmansföreställningen A Perfect Lover. Staffan har även drivit en stand-up-klubb, varit regiassistent i teaterföreningen Teaterstickorna och skrivit, regisserat och spelat i barnteatergruppen Körsbärsteatern. Sedan 2019 bor Staffan i Stockholm.

                                            Ewa Carlsson – Skådespelare

Click here to add your own text

                                             Anki Larsson – Skådespelare
Anki Larsson
Har över 40 års erfarenhet som skådespelerska inom teater, TV och film. Våren 2018 startade hon tillsammans med Teresia Pettersson  den fria teatergruppen Ö2 på Södermalm. 2019 syns hon bl a i den amerikanska långfilmen Midsommar och tv-serierna Gåsmamman och Revansch. Hos Scenkonstgruppen medverkar hon i I glömskans land.
                                           Gunilla Wiklund – Skådespelare

Click here to add your own text

Pia Oscarsson – Skådespelare