Scenkonstgruppen

Scenkonstgruppen är en teatergrupp som turnerar över hela landet med Stockholmsregionen som bas. Vi erbjuder scenkonst som ger möjlighet till mänskliga möten på och utanför scenen. Vi vill skapa en arena för samtal om viktiga och aktuella ämnen.

Gruppen består av etablerade scenkonstnärer som jobbar med manus, regi, skådespeleri, film och scenografi.

Vi som jobbar på teatern:

Nadja Franke - Scenkonstgruppen
Nadja Franke – Skådespelare och konstnärlig ledare

Nadja Franke

Har över tjugoårs erfarenhet som skådespelerska. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på flera av landets länsteatrar. De senaste åren har hon jobbat i frigruppen Cirkus Tigerbrand och varit med och startat Scenkonstgruppen. Sedan 2011 är hon också en del av TeaterAlliansen, en sammanslutning med några av Sveriges mest etablerade skådespelare.

Patrik Franke - Scenkonstgruppen
Patrik Franke –
Dramatiker, dramaturg och regissör

Patrik Franke

Är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg och har även läst Litteraturvetenskap på Göteborgs universitet. Efter avslutad utbildning på Teaterhögskolan jobbade Patrik på bla. Göteborgs Stadsteater, Bohusläns Teater och Smålands Musik och Teater. I början 2000-talet började Patrik regissera och har sedan dess regisserat närmare ett 20-tal föreställningar i samma veva började han även skriva egen dramatik. Sedan 2005 jobbar Patrik deltid som Dramaturg på Smålands Musik och Teater och 2010 startade han Scenkonstgruppen tillsammans med Nadja.

                                            Ewa Carlsson – Skådespelare

Click here to add your own text

                                           Gunilla Wiklund – Skådespelare

Click here to add your own text

Pia Oscarsson – Skådespelare