Scenkonstgruppen

Scenkonstgruppen är en teatergrupp som turnerar över hela landet med Stockholmsregionen som bas. Vi erbjuder scenkonst som ger möjlighet till mänskliga möten på och utanför scenen. Vi vill skapa en arena för samtal om viktiga och aktuella ämnen.

Gruppen består av etablerade scenkonstnärer som jobbar med manus, regi, skådespeleri, film och scenografi.

Vi som jobbar på teatern:

Nadja Franke – Skådespelare och konstnärligledare

Har över tjugofemårs erfarenhet som skådespelerska. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på flera av landets länsteatrar. De senaste åren har hon jobbat i frigruppen Cirkus Tigerbrand och varit med och startat Scenkonstgruppen. Sedan 2011 är hon också en del av TeaterAlliansen.

Patrik Franke –
Dramatiker, dramaturg och regissör

Är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Göteborg och har även läst Litteraturvetenskap på Göteborgs universitet. Efter avslutad utbildning på Teaterhögskolan jobbade Patrik på bla. Göteborgs Stadsteater, Bohusläns Teater och Smålands Musik och Teater. I början 2000-talet började Patrik regissera och har sedan dess regisserat närmare ett 20-tal föreställningar i samma veva började han även skriva egen dramatik. Sedan 2005 jobbar Patrik deltid som Dramaturg på Smålands Musik och Teater och 2010 startade han Scenkonstgruppen tillsammans med Nadja.

Alexandra Nordberg – Skådespelare

Är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2018. Sedan dess har hon arbetat både på scen och i TV/film och även som röstskådespelare.

Alexandra har medverkat i flertalet uppsättningar på Göteborgs Stadsteater, där hon först gjorde sin praktik i Utvandrarna 2017. Hon har jobbat på Östgötateatern, även där i flera uppsättningar varav senast Drottningens juvelsmycke. På TV/film kan vi se henne i den danska serien Gidseltagningen, i Netflix-serien Kärlek & Anarki och framöver är hon aktuell i en film med premiär våren 2023.

I ljudformat kan vi höra henne i poddserien Det mörka psyket, producerad av Novel studios, samt som dubbskådespelare i flertalet tecknade serier producerade av Iyunu dubb.

Vid sidan av skådespeleriet studerar Alexandra manusskrivande för film och TV.

Simon Gregor Carlsson – Skådespelare

Är nyexaminerad skådespelare från Teaterhögskolan i Malmö. 

Sedan examen 2022 har han arbetat på Unga Klara i uppsättningen “BRINN” samt gjort regidebut på Torpa Slottsteater i sommaruppsättningen “Alice i Spegellandet”. Under sin praktik på Teaterhögskolan var Simon på Östgötateatern i uppsättningen “Att döda en Lolita”. 

Han har även under studierna sjungit tenor i den klassiska kören Johanneskören i Malmö, dansat streetdance och jazz och utöver detta jobbar han även som ljudboksinläsare.

Acaymo Luis Valdes – Skådespelare

Acaymo är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Under utbildningen gjorde han sin praktik på Unga Klara i föreställningen ”Som man sår”. Efter skolan har han sedan jobbat i olika frigrupper och på Teater Halland med pjäserna Stolthet och Fördom som spelade på Scenkonstbienalen i Västerås 2022 och Zoomers som var nominerad till Teaterkritikernas ungdomspris 2021.

Har även gått på dramatiker utbildningen på Biskops Arnö.
Sandra Redlaff – Skådespelare

Är utbildad vid Malmö Teaterhögskola.

Hon har medverkat i flertal uppsättningar på scen & film som Tystnaden på Göteborg Stadsteater (Europaturné 2023), Egenmäktigt Förfarande på Helsingborgs Stadsteater, Stulna Juveler på Kulturhuset Stadsteatern m.fl. Hon har en musikalisk bakgrund och gjort musikdramatiska uppsättningar som Polly i Tolvskillingsoperan på Malmö Stadsteater, CatsOliver Twist, I hetaste laget m.fl. På Film & TV ser vi bl.a. Sandra i Innan vi dör, The PlaylistHeder och Beck.

Greta Weibull – Scenograf och kostymdesigner

Greta är utbildad konstnär och scenograf med examen från Kungl. Konsthögskolan (2010-2016) samt Stockholms Konstnärliga Högskola (2019-2022). 

Pia Gyll – Kostymdesigner och Scenograf

Pia är utbildad inom textilt konsthantverk och kostymdesign vid HDK Steneby (2011-2014) samt Stockholms Konstnärliga Högskola (2019-2022).