Leka med elden

Kerstin och Knut är gifta och firar sommaren ute i skärgården. Solen hettar, de är lediga och det finns tid att utforska, leka och utmana. På gården är också Kerstins mamma och hennes kusin Adde. När parets gemensamma vän kommer för att hälsa på börjar det ”lekas” på riktigt.

I Glömskans Land 

En scenkonstföreställning om immigranter,

utbombade familjer

och tyska hembiträden

Under 2021 och 2022 kommer Scenkonstgruppen att turnera med teaterföreställningen I Glömskans Land. På grund av pandemin blev vi tvungna att avbryta vår planerade turné under 2020 men hoppas på att kunna återkomma med föreställningen.

Grismanifestet-Scenkonstgruppen

GRISMANIFESTET

 Världshistoriens starkaste text skriven av en gris!

En hisnande berättelse som med humor och allvar berör de händelser som nått fram till den allt mer hotande klimatkatastrofen.

Clara - Scenkonstgruppen- En monolog om dåraktigt mod

Clara

en monolog om dåraktigt mod

Clara, som är en av medeltidens märkligaste kvinnor, visar med sin kompromisslöshet och med sin starka frihetslängtan vilka resultat vi alla kan uppnå genom att följa vår inre övertygelse.

Leo - en monolog om dåraktig kärlek

Leo

Monologen Leo var en av Scenkonstgruppens första föreställningar och hade premiär 2011. Den ingick i projektet Dårkraft som teatern jobbade med under åren 2010 – 2012 som även monologen Clara var en del av. Dårkraft var ett projekt som ville lyfta fram den lilla människan som på något sätt valt att trotsa etablissemanget.

Clara spelas än idag vid förfrågan.